Храм „Св. пророк Илия”, неделя, 16-и, след Неделя подир Въздвижение – на Митаря и Фарисея

Неделното училище за пораснали:
Днес, в Неделята на митаря и фарисея, в храма чухме евангелския разказ за горделивия праведник и смирения грешник и поучение от отец Димитър как не трябва да стоим пред Бога на молитва и да се поучим от митаря. И точно след това по време на часа в Неделното училище ни посети митарят, образно казано! Всъщност дойде Павлина, майка на децата Надя, Юлиян и Петърчо. Дойде, за да прегърне всички, които завари в Неделното училище. Били сме сторили най-голямото добро. Тя и децата сега са добре и са заедно… Чаша шампанско за всички нас ни черпи, образно казано. Наистина каква велика Божия милост.

Павлина е благодарна на своите благодетели за това, че с тяхна помощ успя да закара децата си в родния си град, където те с радост посещават училище и ще продължат учебната година в топла семейна обстановка.

Децата имаха урок ”Молитвите, които се чуват” и рисуваха по избор на тема – радост, любов, молитва. Защо ли, когато г-жа Серкова ги попита какво разбират под тези думи, някои отговориха „мама”?

Екипът „Нова надежда” сподели, че днес кампанията “Топли сърца” е приключила успешно. Колетът с дрехи, якета, палта, обувки и др., изпратен от г-жа Надя Борисова от Брюксел, и събраните от г-жа Красимира Николова дрехи, шапки, ръкавици са били раздадени днес в двора на храма. Наши доброволци са им оказали неоценима помощ при пренасянето и раздаването на дрехите. Останали са неща, които не отговарят на размера или на нуждите на хората и те ще бъдат закарани в Центъра за временно настаняване.

Екипът изказва благодарност на всички, които са участвали с дарение или със споделяне на събитието.

В Социалната кухня.

Ния и Радостина са подготвили „огнището” за неделния ден от събота.
В края на неделния ден дежурните Радостина, Ния и Стефан са благодарни на своите редовни и нови помощници, общо 35 души, между които голяма група доброволци от Виваком, за повече от 400 порции раздадена храна и десетки килограми подготвени зеленчуци. Нито мокрите дърва, нито настинката на Стефан и студът са успели да попречат на ентусиазма и усмивките на целия екип до късния следобед.

image_pdfimage_print
(Посетен 174 пъти, от които днес: 1)