НА ГОСТИ ПРИ ПРИЯТЕЛИ


12339478_10207741204185037_7035982102200657026_o     Вчера на 13.12. 2015г. се проведе тържество на три Неделни училища по повод предстоящият празник Рождество Христово в Енорийският център при храм “Св. св. Кирил и Методий”. След св. Литургия причастени и радостни деца, които изпълваха храма, поведени от своите учителки бързаха за залата да представят това, което са научили. Радостта беше двойна – радостта от предстоящият празник и радостта, че са събрани заедно. Децата от Неделното училище при храм “Св. пророк Илия” имаха радостта да гостуват на техните връстници от енорийските училища на храм “Св. св. Кирил и Методий”.

     Празненството започна с общата молитва “Отче наш”, която гласно казаха всички присъстващи. Неделното училище за деца в норма при храм “Св. св. Кирил и Методий”с ръководител Станислава Ламбова се представи с богат репертоар от стихове, стихотворения, молитвички и църковни песнопения. След тях се представиха и ангелите от Неделното училище при храм “Св. пророк Илия” с ръководител Даниела Рачева. Децата от Неделното училище при храм “Св. пророк Илия” представиха стихове и Викторина, в която имаха възможността да взеха участие и децата от другите училища, както и гостите на тържеството. Имаше и инструментални изпълнения на пиано“Тиха нощ” и пиеса изпълнена на тромбон от най-новия ученик на Неделното училище при храм “Св. пророк Илия”.
Празничната програма приключи с прекрасното представяне на Неделното училище за деца с увреден слух, при храм “Св. св. Кирил и Методий”с ръководител Силвана Павлова. Те представиха Рождественски стихове и пяха и танцуваха с жестове. Изпълнението им на Рождественска песен и  танц развълнува всички гости и присъстващи. След тържеството децата се подкрепиха на общата трапеза на енорийският център.
В същия ден се проведе и благотворителен базар в енорийския център, на който бяха изложени ръчно изработени от децата картички.