ДУХОВНИЯТ КОМПЮТЪР

От един човек, когото срещнах по пътя, получих следния разказ за отец Паисий.Paisij

“Вървейки сред райската природа по пътеката, която ту се стесняваше, ту се разширяваше, и едва поемайки си дъх, за да се приспособим към темпото на вървящите пред нас, ние все пак стигнахме до килията на стареца Паисий. Той беше отвън на двора, в своя особен архондарик под открито небе с пънове за сядане.

Видяхме го сред петдесет посетители, на които раздаваше орехи. Даде и на нас. След това започна да раздава и други неща, които му бяха донесли. Сред тях имаше и бутилка вода за пиене. Той я видя и попита.

какво е това. И когато този, който му я беше дал, му обясни, старецът каза, че той има вода за пиене, и го посъветва да излее бутилката в Маратонския залив, за да имат вода и атиняните.

По този повод някой от нас повдигна въпроса за сушата в Атина. И старецът, притежавайки пророчески дар, отговори: “Бог, въпреки че Го огорчаваме, ни облагодетелства. Възможно е Той да се смили над нас и да ни прати дъжд” И след това ни каза: “Светът е пълен със застраховки. Където и да отидеш, – навсякъде искат застраховка. Но колкото повече застраховки има, толкова по-незастрахован се чувства светът. Затова сега хората се стремят към Църквата, а дяволът им поставя спънки и им пречи.” Старецът наистина се беше изморил през този ден. Както ни съобщи, беше се срещнал с четиристотин посетители. А на други беше казал: “Всички вас ви вкарах в своя компютър”, с което искаше да каже, че няма да ги забрави в молитвите си.”

Автор: о. Дионисий Тацис

Източник: Да превърнеш чуждата болка в своя

image_pdfimage_print
(Посетен 138 пъти, от които днес: 1)