РЕПОРТАЖ ОТ 7-МА НЕДЕЛЯ СЛЕД ПАСХА – НА СВ. ОТЦИ ОТ ПЪРВИЯ ВСЕЛЕНСКИ СЪБОР

Репортаж от Неделното училище за пораснали

В Неделята на Събора на светите отци от 325 – та година, в Неделното училище говорихме за истинското учение на Църквата в отлика от еретическите учения, които са ни съвременни. Прочетохме Решението на Българската православна църква от 1 – ви Юни 2016 за отказ от участие във Всеправославния събор на остров Крит.
Идва краят на учебната година по вероучение ( до края на месец Юни ). Предишният път раздадохме задачи за самостоятелна подготовка на учениците. Проведохме изпит върху разказ на житието на светец ( светица ) по избор. В часа чухме житието на Свети Киприан Български ( Киевски и Московски ), на Света Димитра Доростолска и Свети Димитър Мироточиви.

Социална кухня

Днес, 12.06 дежурство дадоха Илияна, Марк и Евгени. С помощта на група от 17 доброволци успяха да приготвят вкусна супа леща и да раздадат много допълнителни продукти на хората – хляб, сандвичи, чабати, бонбони – общо 395 порции. Дежурният екип благодари на всички, които се включиха в процеса по приготвяне и раздаване на храната на нуждаещите се хора.

image_pdfimage_print
(Посетен 72 пъти, от които днес: 1)