РЕПОРТАЖ ОТ 10.04.2016 Г. ОТ ХРАМ „СВ. ПР. ИЛИЯ”


В Неделното училище за пораснали днес имахме спявка в часа по вероучение. Готвим се за Великия празник на Възкресение Христово и седмицата на Страданията на Спасителя (Страстната седмица). Подготвяме се с разучаването на текста (съдържанието) и мелодията на Опелото на Господ Иисус Христос, известно като „Надгробен плач”, което се изпълнява на Разпети Петък от християните, събрани около Плащеницата (погребалния саван).
Отпразнувахме и рождения ден на Кармелита, една от нашите ученички. Така, в Неделята на свети Йоан Лествичник, тя получи за подарък книгата на едноименния велик подвижник „Лествица”.

Социална кухня

Днес дежурство дадоха Велина, Боби и Цецо. С помощта на група от 13 доброволци успяха да приготвят вкусна леща и да раздадат много допълнителни продукти на хората – хляб, сандвичи, чабати, бонбони – общо 379 порции. Доброволците успяха да обработят голямо количество зеленчуци, които бяха замразени за следващи дежурства. Зеленчуците бяха дарение от частен дарител. Дежурният екип благодари на всички, които се включиха в процеса по приготвяне и раздаване на храната на нуждаещите се хора.