РЕПОРТАЖ ОТ ИЛИНДЕН ОТ ХРАМ “СВ. ПРОРОК ИЛИЯ”

На 20.07.2016 г., празника в чест на Свети пророк Илия, небесният покровител на нашата енория, беше отслужена тържествена св. Литургия от Браницки епископ Григорий – викарий на Софийския митрополит и Патриарх Български Неофит.

В съслужение с него бяха предстоятелят на храма протойерей Емилиян Костадинов, протойерей Йоан Чикалов от от столичния храм “Света Параскева”, свещеник Тенчо от Западноевропейска епархия, Австия, свещеник Васил Танев, протодякон Иван Петков.

Начало на богослужението даде отец Йоан. Хорът на певницата води гостът – преподавател по източно църковно пеене от Софийската Духовна семинария. В хора на певците ни гостуваше и отец Станислав Симеонов от Кипърската Православна църква.

Отец Емилиян причасти няколко деца със Светите Христови тайни.

Службата завърши със слово на Негово Високопреосвещенство, в което той вдъхновено говори за личността на свети пророк Илия и преподаде патриаршеското благопожелание към всички на празника.

Беше отслужен и водосвет на празничната трапеза и за всички присъстващи беше раздаден корбан – боб чорба.

Пълна беше радостта за енориашите от дружбенския храм! Храмът беше препълнен от богомолци, макар и в делничен ден, дошли да почетат паметта на св. пророк Илия.

 

image_pdfimage_print
(Посетен 188 пъти, от които днес: 1)