ПРОЕКТ СОЦИАЛЕН ЕРАЗЪМ И СОЦИАЛНА КУХНЯ ПРИ ХРАМ “СВ.ПРОРОК ИЛИЯ”

erazym3На 24.05.2015 на празника на Българската просвета, култура и славянска писменост в социалната кухня при храм „Св. пророк Илия” („Дружба 2”) се включиха доброволци американци по програмата Еразъм. Днес менюто беше традиционен български боб. В Социалната кухня   няколко недели през месец май се включиха чуждестранни  доброволци по тази програма.

Erasmus student network (ESN – в превод Мрежа на студентите по Еразъм) е една от най-големите неправителствени студентски организации в Европа. Основната цел на всички секции от мрежата на ЕСН е да помагат на чуждестранните студенти по програмата Еразъм, които се установяват в съответната държава. ЕСН България участва активно в международни проекти на ЕСН като SocialErasmus (Социален Еразъм), Erasmus in Schools (Еразъм в училище), PRIME, ESN Survey (ЕСН изследване), EDUK8 (Обучение) и др.

Целта на проекта Социален Еразъм е да включи международните Еразъм студенти в социални и доброволчески дейности в държавата домакин, с които да подпомогне местното общество по различни начини. Обменът по Еразъм е възможност за международните студенти да опознаят нови култури, образователни системи и да създадат незабравими приятелства. Проектът Социален Еразъм допринася за всичко това, като в същото време дава възможност на студентите да обогатят себе си и местното общество. За целите на проектът Социален Еразъм е и участието на чуждетранни студенти доброволци в приготвянето на топъл обяд за над 350 човека в   Социалната кухня при храм „Св. пророк Илия” (кв. „Дружба 2”)

.erazym2erazym

image_pdfimage_print
(Посетен 148 пъти, от които днес: 1)