НЕДЕЛЯ ПРЕДИ ВЪЗДВИЖЕНИЕ В ХРАМ „СВ. ПРОР. ИЛИЯ”

В Неделя преди Въздвижение на честния и животворящ Кръст Господен – 9-ти септември 2018 г., в храма празнична света Литургия отслужи протойерей Емилиян Костадинов.

В своето слово отец Емилиян говори за предстоящия празник. Напомни ни да съзнаваме истинската духовна сила, която съдържа кръстчето, което всеки от нас носи на гърдите си: „…защото кръстът ни пази, Бог ни пази. Господният Кръст е това, на което трябва да се уповаваме. В предпразничните дни да се замислим за вярата в нас – колко тя е силна, какво бихме направили за вярата. Да избягваме съмнения и някакви наши вътрешни противоборства. Ние трябва да приемаме, че Бог е един, Бог е над всичко и нашият път е към Бога. Ние друга алтернатива нямаме, ако искаме да спасим душите си. Да, Бог ни е дал свободна воля, да избираме – Бога или мамона. Ние сме решили да вървим по Божия път – трябва да го извървим. Не е лек, но когато човек знае целта си и я преследва с цялата си душа, с цялото си сърце, с целия си разум – нещата се случват.”

Отец Емилиян преподаде своето пастирско наставление: „Да вървим по Божиите пътеки, да търсим Бога, да се борим за душите си и когато дойде денят, в който ще се явим пред Него, Той да ни сложи от дясната си страна!

image_pdfimage_print
(Посетен 52 пъти, от които днес: 1)