ЕДИНАДЕСЕТА НЕДЕЛЯ СЛЕД НЕДЕЛЯ ПОДИР ВЪЗДВИЖЕНИЕ В ХРАМ „СВ. ПРОР. ИЛИЯ”

В Единадесета неделя след неделя подир Въздвижението на Честния Господен Кръст – 16-ти декември 2018 г., в храма празнична света Литургия отслужи иконом Емилиян Костадинов.
Тази неделя отдадохме възхвала на всички праотци, които са просияли в миналото във вярата. В литургийното Свето Евангелие за този ден Църквата е поставила Господнята притча за поканените на сватбения пир (Лук. 14:16-24).
По думите на о. Емилиян – за нас, съвременните християни, тези евангелските четива, които четем на всяко богослужение, са най-голямата школа, затова да не търсим извинения за себе си да не отидем в храма, особено на богослуженията в неделните и празничните дни.
Отец Емилиян обърна внимание на думите, с които завършва евангелската притча: „Мнозина са звани, а малцина – избрани.” (Лук. 14:24), като подчерта: „Това, че всички сме поканени на трапезата на Господа наш Иисус Христос, не означава, че ще бъдем избрани да влезем в Неговото Царство. Нека така да живеем живота си – освен, че сме сред призваните, да бъдем и сред избраните.
image_pdfimage_print
(Посетен 33 пъти, от които днес: 1)