ДЕВЕТА НЕДЕЛЯ СЛЕД ПЕТДЕСЕТНИЦА В ХРАМ “СВ. ПРОР. ИЛИЯ”

В Девета Неделя след Петдесетница след Успение Богородично в храма Божествена света Литургия отслужи протойерей Димитър Москов.

На неделното занятие по вероучение присъстваха само четири деца. Обсъдихме да отложим урока, но имаше искрен интерес от майки и деца, затова разгледахме темата за часа „Всемирният потоп” и рисувахме по нея.

Разбрахме как хората след Адам и Ева забравили Бога и злото отровило човешките сърца. Те престанали да се обичат и вършели злини.

Учихме кой е бил единственият праведник, който продължавал да почита Бога, какво му наредил Бог да направи и как е успял да избави семейството си и да продължи живота на земята.

Накрая децата с надежда попитаха дали хората са станали по-добри след това.

Говорихме за това как нашите грешки рано или късно ни донасят беди и изпитания, за да можем да се вразумим и поправим.

Учихме и за символите от тази история – дъгата след всеки дъжд, която е обещание от Бог повече да не изпраща на хората такова бедствие, гълъбът с маслинова клонка, който се изобразява от художниците – символ на мира и за Църквата, като кораб на Ной в днешния свят – мястото, където можем да се спасим от бурите на живота.

В Доброволческата неделна кухня за нуждаещи се към храма дежурство дадоха Мира и Велина, с подкрепа от Марк. С помощта на група доброволци приготвиха вкусна леща и подготвиха зеленчуци за следващите недели. Топла храна получиха 357 човека.
Дежурният екип благодари на всички, които се включиха в процеса по приготвяне и раздаване на храната на нуждаещите се хора!

image_pdfimage_print
(Посетен 71 пъти, от които днес: 1)