ВЕЧЕРНЯ С ВЗАИМНО ОПРОЩЕНИЕ В ХРАМ „СВ. ПРОР. ИЛИЯ”, 10 МАРТ 2019 Г.

Първото великопостно богослужение – неделната вечерня в Неделя Сиропустна, беше отслужено от предстоятеля на храма – иконом Емилиян Костадинов в съслужение с иконом Димитър Москов.

В своето пастирско наставление за настъпващия Велик пост отец Емилиян призова да бъдем малко по-добри, по-милосърдни, по-състрадателни, по-боголюбиви, повече разбиращи ближния си, по-отдадени на каузата на доброто и любовта. Той говори за делата на вярата и за духовния пост: „Вяра без дела е празна… Нека голямото очакване на Възкресението да може да се увенчае с венците на любовта, разбирателството и укрепването в Божиите пътеки. Нека се опитваме да тръгнем по нелекия, стръмен и не много удобен път Божий.”

Отец Емилиян сърдечно помоли за прошка и призова да превъзмогнем егото си, да се обадим на наши близки, с които отдавна не сме се чували, за да им поискаме прошка. Ние също да дадем своята прошка от сърце и душа на обидилите ни.

В края на вечернята множеството присъстващи хора – служителите, певците, черкуващите се в храма, си дарихме взаимно опрощение.

image_pdfimage_print
(Посетен 71 пъти, от които днес: 1)